Giáo án tự chọn Tiếng Anh Lớp 11 (Thí điểm) - Tiết 19: Vocabulary related to global warming - Năm học 2019-2020

Giáo án tự chọn Tiếng Anh Lớp 11 (Thí điểm) - Tiết 19: Vocabulary related to global warming - Năm học 2019-2020

I. OBJECTIVE:

1. Knowledge: By the end of the lesson, students will be able to:

- Get more knowledge about global warming.

- Understand the meaning of words and know the ways how to use them correctly and naturally.

2. Skills:

- Develop SS’s listening and speaking skills.

3. Attitude:

- Help SS have a sense of responsibility and be more interested in English.

4. Competence:

- Individual and group working skills.

II. MATERIAL NEEDED

1. Teacher: Textbook, lesson plan, reference books.

2. Students: Notebooks, learning tools, draft paper.

III. PROCEDURE:

1. Warmup: (7m)

Aims: Create warm atmostphere and lead SS into the topic of the lesson

- Ask SS to mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions

Question 1: We need to cut down on the emission of carbon dioxide into the atmosphere.

 A. intake B. retake

 C. uptake D. discharge

Question 2: Land erosion is mainly caused by widespread deforestation.

 A. afforestation B. reforestation

 C. logging D. lawn mowing

Key:

 1. D 2. C

- Call SS to write down the words. Give mark for those who do the task well.

- Lead into the lesson

 

docx 4 trang Đoàn Hưng Thịnh 03/06/2022 4004
Bạn đang xem tài liệu "Giáo án tự chọn Tiếng Anh Lớp 11 (Thí điểm) - Tiết 19: Vocabulary related to global warming - Năm học 2019-2020", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
Preparing date
11B6
11B7
11B8
13/1/2020
17/1/2020
16/1/2020
16/1/2020
(TỰ CHỌN 19)
PERIOD 19: 
VOCABULARY RELATED TO GLOBAL WARMING
I. OBJECTIVE:
1. Knowledge: By the end of the lesson, students will be able to: 
- Get more knowledge about global warming.
- Understand the meaning of words and know the ways how to use them correctly and naturally.
2. Skills:
- Develop SS’s listening and speaking skills.
3. Attitude:
- Help SS have a sense of responsibility and be more interested in English. 
4. Competence: 
- Individual and group working skills.
II. MATERIAL NEEDED
1. Teacher: Textbook, lesson plan, reference books.
2. Students: Notebooks, learning tools, draft paper.
III. PROCEDURE: 
1. Warmup: (7m)
Aims: Create warm atmostphere and lead SS into the topic of the lesson
- Ask SS to mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions
Question 1: We need to cut down on the emission of carbon dioxide into the atmosphere.
 A. intake B. retake
 C. uptake D. discharge
Question 2: Land erosion is mainly caused by widespread deforestation.
 A. afforestation B. reforestation
 C. logging D. lawn mowing
Key: 
 1. D 2. C
- Call SS to write down the words. Give mark for those who do the task well.
- Lead into the lesson
2. Contents: 
Teacher’s activities
Students’ activities
ACTIVITY 1: Review about vocabulary (10m)
Aim: Sts know how to make a compound noun
- Ask SS to translate the words/phrases into English/ Vietnamese
+ Hiệu ứng nhà kính _________(1)
+ climate change ____________(2)
+ emission__________(3)
+ dấu chân carbon____________(4)
+ bệnh truyền nhiễm____________(5)
+ chemical fertilizer____________(6)
+ heat wave ____________(7)
T ask Ss to make the sentences with the words/phrases
- Call on some SS to give their answer.
- Ask other to give comments.
- Feedback
- Listen to the T carefully.
Give the meaning of word/phrase in Vietnamese/ speak out the word/phrase in English.
Key:
Greenhouse gas
Biến đổi khí hậu
khí thải/ phát ra
carbon footprint
infectious 
phân bón hóa học
sóng nhiệt
Suggested answer:
 Climate change allows for infectious diseases to spread more easily; contributes to heat-related illnesses and death; has severe impact on water supplies, threatens food production and upsets ecological balance.
- Listen to the T and take notes. 
ACTIVITY 2: Reorder the letters to make words related to the generation gap (10m)
Aims: Ss can review the words related to the topic.
- Ask Ss to do exercise 1 (handout)
- Ask SS to find the answer individually and then exchange their answers with their partners.
- Call on some SS to write their answers on board
- Ask others to give comments
- Feedback
- Do the exercise individually and then in pairs.
- Write the answers on board
- Give comments.
- Check and take notes.
Suggested answer:	
1. Catastrophic	2. Diversity	
3. heat-related	4. greenhouse gases
5. Capture	6. ecological balance
ACTIVITY 3: Choose the best answer to complete the sentences (10m)
Aims: Ss practice more words-related exercises
Methods: individually/ whole class
- Ask Ss to do exercise 1 (handout)
- Ask SS to find the answer individually and then exchange their answers with their partners.
- Call on some SS to write their answers on board
- Ask others to give comments
- Feedback
- Feedback
- Do the exercise individually and then in pairs.
- Write the answers on board
Suggested answer:
Đáp án
1 - B
2 - A
3 - D
4 - C
5 - B
6 - A
7 - D
8 - C
9 - C
10 - D
11 - C
12 - A
13 - B
- Give comments.
- Check and take notes
3. Consolidation and homework
a. Consolidation: (2m)
* Find out one mistake and correct it in the following Ss.
- Teacher corrects the Ss and summaries main points of the lesson. 
b. Homework: (1m)
- Revise the ways how to form compound nouns
- Learn by heart vocabulary and make sentences.
Handout for vocabulary related to global warming 
Exercise 1: Use the words / phrases from the box to complete the sentences.
greenhouse gases heat-related	catastrophic vehicle emissions
diversity 	 ecological balance capture 
Example: The government must take measures to cut vehicle emissions.
1. The effects of climate change on humans and nature are ______
2. We need to preserve the ______ of wildlife because each species has an important role to play.
3. The increase in the earth's temperature can cause ______ illnesses which can be dangerous to people.
4. Carbon dioxide is one of the primary ______ that cause global warming.
5. Planting trees can contribute to reducing global warming as trees ______ and absorb CO2 in the air.
6. Climate change may lead to the extinction of many species and upset the ______
Exercise 2: Choose the best answer to complete the sentences
Question 1: In the past, a lot of countries denied having contributed to global warming
 A. agreed B. refuted
 C. approved D. avoided
Question 2: Most people admit that they contribute to global warming
 A. be partly responsible for B. disapprove
 C. neglect D. cause
Question 3: We must admit that people are heavily polluting the environment.
A. decline 	B. rebut
C. deny	D. accept
Question 4: In the polluted environment, infectious diseases can be passed easily from one person to another.
A. fatal	B. safe
C. contagious	D. immune
Question 5: Global warming has severe impact on water supplies.
A. very good	B. very bad
C. normal	D. long-lasting
Question 6: Global warming occurs when the greenhouse gases in the atmosphere trap the heat from the sun.
A. catch	B. discharge
C. dispose	D. release
Question 7: Such unhygienic conditions encourage the spread of diseases.
A. decline	B. stability
C. decrease	D. increase
Question 8 : Deforestation is one of the biggest environmental threats to the ecological balance in the world.
A. sureties	B. certainties
C. dangers	D. safety
Bài 2. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.
Question 9:With clear evidence, his company couldn't deny having dump a large quantity of toxins into the sea.
A. clear evidence	B. deny
C. having dump	D. into the sea
Question 10: Humans now have to suffer the effects of global warming due to having treat the environment irresponsibly
A. have to	B. effects of global warming
C. due to	D. treat the environment
Question 11: Having denied the responsibility for the environmental it caused, the factory was forced to close down.
A. Having denied	B. responsibility
C. environmental	D. was forced to
Question 12: Having been warn about the relationship between climate change and the spread of infectious diseases, everyone should get vaccinated.
A. Having been warn	B. between climate change
C. the spread of infectious diseases	D. get vaccinated
Question 13: These companies were accused on having released a large amount of carbon dioxide into the atmosphere.
A. These companies	B. accused on
C. having released	D. into the atmosphere

Tài liệu đính kèm:

  • docxgiao_an_tu_chon_tieng_anh_lop_11_thi_diem_tiet_19_vocabulary.docx